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FAQ - Isolation Distance Requirements  

 Water Wells and other Private Water Systems: 

Ohio Administrative Code (OAC) 3701-28-07 
December 2012 

Question: 

1. I wanted to know if I could install a water well in the basement. I am 
building a safe room and would like to have access to the well from 
indoors? 

Answer: 

No. Ohio Administrative Code Chapter Rule 3701-28-10 (C) states: 

 
“A private water system shall be located so that it is accessible for cleaning, 
treatment, repair, alteration, testing, and such other attention as may be 
necessary. A well, or cistern, hauled water storage tank, or any other water 
source for a private water system shall not be located within the foundation of 
any building, except within a building designed and constructed solely to house 
pumping and water system equipment. The walls of a cistern or hauled water 
storage tank shall not share a common wall with another structure or be used as 
a supporting structure. “ 

 


